2014년 10월 19일 일요일

How About Delicious Fall Fruits?


Delicious Fall Fruits


  Foods are most delicious when in season. In season produce are cheaper and tastier than out-of-season foods.

 So, what fruits and vegetables are in season right now?



[Apple]



  Benefits of apple
  •   Apple  contains good quantities of vitamin-C and beta-carotene. Vitamin C is a powerful natural antioxidant.
  •  Apples are low in calories. 100 g of fresh fruit slices provide only 50 calories, and contain no saturated fats or cholesterol.
  •  Apple contains lots of fiver, if you can't go to the bathroom or you just can't stop, apples fiber can help .
* If you want to serve apple slices, rinse slices in water added with few drops of fresh lemon .





[Pear]

 Most pear have paper-thin skins which are not easy to peel. But pear is a sweet fruit, most people like to eat this fruit.

 Benefits of pear
  •  Pears are good source of water-soluble fiber,  When you go to the bathroom pear fiber can help you!
  •  Pear is good for women because pear have more iron content than other fruits.
  • Drinking pear juice is best way to fever down quickly.
*Boil two Chinese pears  with some honey and drink warm, this pear juice healing for the throat and the vocal cord.






[Lemon]

Benefits of Lemon
  •  Lemon is also frequently used in dental care. its good for toothache, and bad smell.
  • If you drinks lemon juice mixed with lukewarm water and honey, it can help loss weight .
  • Lemon contain lots of Vitamin, it helps cure the common cold.





*Every morning drink a glass of warm lemon water drop some lemon slice. 














   제철음식이란?
 한 해 중 해당 기간에만 잡히거나 수확이 되는 등의 과일 및 채소등이 있으며 어류의 경우 수시로 잡히기는 하지만 가장 맛과 영양가가 좋은 산란기가 주로 제철음식에 속합니다.

즉 가장 영양가가 뛰어나고 맛이 좋을때를 제철음식이라 하며
매 번 제철음식을 주제로 각 지역에서는 각 종 축제가 일어나기도 합니다.


깊어가는 가을, 무더위로 지쳤던 체력도 키우고, 잃었던 입맛도 살리는 가을 제철음식에는 어떤 것들이 있을까요? 


자연의 일부인 우리 몸은 계절이 바뀔 때마다 필요로 하는 영양소가 다르다고 하는데요. 이럴 때 제철음식을 먹게 되면 그 계절에 필요한 영양소를 얻을 수 있고, 맛도 제일 좋을 때라 건강에 참 좋다고 합니다.





[사과]

  • 사과는 비타민 c와 베타카로틴을 풍부하게 함유하고 있습니다. 비타민C는 항산화작용을 하는 강력한 성분입니다. 
  • 사과는 칼로리가 낮습니다. 사과 한조각에 50칼로리밖에 되지 않으며, 포화지방이나 콜레스테롤을 함유하고 있지 않습니다.
  • 사과는 섬유질이 풍부해서 변비나 설사에도 사과가 도움이 됩니다.
*사과를 잘라서 보관할 때는 레몬즙을 넣은 물에 씻으면 갈변 되지 않습니다.




[배]

대부분의 배는 껍질이 매우 얇아서 벗겨내기가 힘들지만, 맛이 아주 좋은 과일이기 때문에 예로부터 사랑받는 과일입니다.
  • 배에는 수용성 섬유질이 풍부해서 변비에 효과가 있습니다.
  • 배는 다른 과일보다 많은 철을 포함하고 있어서 여성에게 특히 도움이 됩니다.
  • 배는 열을 내리는 작용이 뛰어나서 감기나 열이 날 때 다려 먹으면 열이 금방 가라앉는 효과가 있습니다
*목이 아플 때 배와 꿀을 넣고 따뜻하게 해서 마시면 목과 성대를 진정시켜 줍니다.





[레몬]

  • 레몬은 치통과 냄새에 효과가 있어, 치아를 치료하는 데에도 종종 쓰입니다.
  • 미지근한 물에 레몬과 꿀을 섞은 레몬주스는 다이어트에 도움이 됩니다.
  • 레몬에는 많은 비타민이 함유되어 있어서 감기에 도움이 됩니다.
*매일 아침 레몬 조각을 넣은 따뜻한 물을 마십니다.

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